Conexperience | Case Liander
17944
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17944,page-child,parent-pageid-16789,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Case Liander

Visualisatie voor de implementatie van klant-denken

Door visualisatie en communicatie nemen we de organisatie mee op klantreis-denken, waardoor we klantreizen visualiseren, uitleggen, laten beleven en hiermee het gedachtegoed uitrollen binnen de Liander organisatie.

Wat Liander zich afvroeg:

  • Wat zijn de eenduidige weergaven en definities van de klantreizen, taxonomie, klantprocessen en touchpoints binnen Liander, te weten de segmenten Consument & Klein Zakelijk, Groot Zakelijk en Marktpartijen? Welke eenduidige klantreizen, structuur en opzet kiezen we? Wat is de naming convention die we kiezen binnen Liander?
  • Hoe kunnen we de klantreizen, een eenduidige structuur en uniforme opzet van informatie weergeven in enkele illustraties en visualisaties, zodat de organisatie snel en efficiënt begrijpt wat klantreis-denken is?
  • Welke activiteiten en initiatieven zijn er nodig om op een snelle manier zorg te dragen voor de implementatie van het klantreis-denken binnen Liander? Hoe krijgen we klantreisdenken geïmplementeerd?

De oplossing van Conexperience:

Het opstellen van de definities van de klantreizen, taxonomie, klantprocessen, doelstellingen en touchpoints binnen Liander, te weten de segmenten Consument & Klein Zakelijk, Groot Zakelijk en Marktpartijen. Het visualiseren volgens een maatwerk traject van de 10 belangrijkste Customer Journey Maps, waarbij we de stijl van Liander handhaven. Toolkit voor communicatie inclusief alle geïllustreerde touchpoints en life cycles als losse afbeeldingen, te gebruiken in onder andere presentaties.

Wat daarvoor nodig was:

  • Workshops om te komen tot de scope
  • Review rondes om de visualisaties af te stemmen en aan te scherpen
  • Communicatieplan, een advies om het klantreis-denken te kunnen implementeren