Conexperience | Case Nutricia
18113
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18113,page-child,parent-pageid-16789,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Case Nutricia

Ontwikkeling van een global toolkit voor Patient Journey Mapping voor Nutricia

Door in de schoenen van de patiënt te stappen en te begrijpen wat patiënten meemaken, helpen we te ontdekken waar producten geïnnoveerd kunnen worden. We gebruiken hiervoor de Customer Journey Mapping methode om de mogelijke verbeteringen in de patiënt beleving te vinden binnen de Medical Nutrition Divisie van Danone’s Nutricia. We hebben ons gericht op het aanbrengen van focus op de emotiecurve van de patiënten en hun ouders, zodat Nutricia meer waarde kan leveren.

Wat Nutricia zich afvroeg:

  • Kunnen we producten innoveren en ontwikkelen door volledig vanuit de patiënt naar de beleving te kijken en dit te visualiseren?
  • Hoe kunnen we de beleving van patiënten en specialisten in de zorg verbeteren?
  • Welke activiteiten en initiatieven zijn er nodig om waarde te creëren en te leveren binnen de producten en services?

De oplossing van Conexperience:

De op maat gemaakte toolkit behelst enkele train-the-trainer workshops en gedetailleerde visualisaties van verschillende Patient Journey’s, inclusief multi-channel touchpoints en micro momenten. Het identificeren van de ‘moments that matter’ en waar de meeste impact in the experience gecreëerd kan worden. De global rollout is bedoeld om in alle landen op dezelfde manier en met dezelfde methoden te werken aan de optimalisatie en innovatie van patiënt beleving.

 

Dit project is in samenwerking gedaan met Touchpoint Dashboard.

Wat daarvoor nodig was:

  • Een aantal workshop om te komen tot de scope.
  • Review rondes om de method aan te scherpen en de visuluaties te testen.
  • Een pilot om te achterhalen hoe de method het beste zou werken voor Nutricia.
  • Voorbereiden en optimaliseren van de data en scoring die input waren voor de innovatie sessies.