Ontwerp

Customer

Journey

Mapping

Het visualiseren van de klantbeleving, waarbij de emoties tijdens de verschillende touchpoints worden besproken. Hierbij spelen kanalen en persona's een belangrijke rol. We gebruiken hiervoor Milkymap.

Methodologie:

We doorlopen 6 simpele stappen in één dag, waarbij de Customer Journey Map in zijn geheel in kaart brengen. De visualisatie gebeurt in Milkymap en eventuele ontbrekende data halen we op via Contextmapp, de kwalitatieve research tool. Deze methode is door Conexperience ontwikkeld en uniek in Nederland.

 

Resultaat:

Inzicht en begrip bij managers en medewerkers. Een visualisatie die op A0 te printen is, maar ook tot op touchpoint niveau is uitgewerkt in Milkymap. Deze is deelbaar in de organisatie.

Employee Engagement = Customer Success

Dit is een no-brainer. Statistieken tonen aan dat medewerkers die betrokken zijn tot 87% minder snel zullen vertrekken in vergelijking met minder betrokken medewerkers.

Methodologie:

 

Behandel uw medewerkers zoals u uw klanten behandelt. Met de 6 stappen methode van Conexperience kunt u niet alleen een Customer Journey Map visualiseren, maar ook een Employee Journey Map. Dit toont alle emoties en activiteiten van een medewerker in een specifieke Journey. Hiermee is het mogelijk om betrokkenheid te beïnvloeden en loyaliteit te vergroten. Daarnaast kan de HR afdeling beter en gerichter inspelen op behoeften en drijfveren van medewerkers.

Resultaat:

Het laat duidelijk zien in een visualisatie en met concrete touchpoints hoe de journey van medewerkers verloopt of zou moeten verlopen. Werken met de Employee Journey Map zorgt voor meer loyaliteit en meer betrokken medewerkers. U weet hoe u een 'great place to work' kunt creëren. Met de uitkomsten kunnen projecten opgestart worden of direct interventies ondernomen worden.

Employee

Journey

Mapping

Service Prototyping

(& user testing)

Voordat verbeterideeën worden geïmplementeerd, is het belangrijk om deze te prototypen. Het ontwerpen en testen van de prototypes is belangrijk, zodat klanten betrokken worden in het design proces.

 

In service design projecten, zien we vaak dat het vinden van de pijn van de klant en de verbeterideeën die hiermee verband houden, makkelijk is. Maar het daadwerkelijk omzetten naar een implementeerbaar prototype is lastiger.

Methodologie:

 

Samen kiezen we welk touchpoint of verbeteridee een prototype verdient. We hanteren enkele uitgangspunten en formules om te komen tot het juiste prototype. Dan gaan we bouwen, schetsen, kleuren, knippen, digital designen, schrijven of ontwerpen. Het moet zo concreet mogelijk zijn, passen bij de klant, het probleem en de potentie. Een prototype is een voorbeeld van de uiteindelijke service oplossing die het mogelijk maakt om op kleine schaal te testen, zonder grote investering of grote risico's. Dit gebeurt altijd met echte klanten.

 

Resultaat:

Een getest prototype is bij een positieve uitkomst klaar om geïmplementeerd te worden. Het prototype is getest bij echte klanten, een rapportage hiervan is beschikbaar en de overdracht voor het daadwerkelijk implementeren is gereed. Hiermee kan direct invloed uitgeoefend worden op de klant.

TESTIMONIAL

“WE ZIJN NU OVERTUIGD DAT WE DE DINGEN JUIST GAAN DOEN. DE RESULTATEN VAN HET WERKEN MET CONEXPERIENCE ZIJN CONCREET EN COLLEGA'S ZIJN GEMOTIVEERD OM TE STARTEN MET HET VERBETEREN VAN DE KLANTBELEVING."

ERIK VAN LUNTEREN / CRM MANAGER / SPOTTA

Conexperience is:

Logo G-CEM CertificationLogo_JPEG.jpg

Connect met ons!

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon

Conexperience © 2020